انسان باورمند به مهدویت تحول آفرین خواهد بود

۰۹ آبان ۱۴۰۱ | ۱۲:۳۰ کد : ۵۰۰۹۱ سه شنبه های مهدوی
به گزارش خبرگزاری ایسنا استان قم، یک کارشناس مهدویت در نشست خبری "مهدویت و تحول آفرینی" تأکید کرد: انسانی که مایوس باشد به دنبال تغییر و تحول نیست اما بر عکس انسانی که امید داشته باشد سعی می کند از رکود خود را نجات دهد و تحول آفرین باشد لذا این امید را مهدویت می تواند زنده کند و با اعتقاد به وجود امام زمان و این که این ظهور اتفاق خواهد افتاد و این وعده قطعی خدواند است این بینش در دل انسان های باورمند به مهدویت جان می گیرد و به آینده روشن امید پیدا می کنند.
انسان باورمند به مهدویت تحول آفرین خواهد بود

حجت الاسلام و المسلمین دکتر محمد مهدی لطفی استاد حوزه و مدیر گروه ادیان و فرق پژوهشکده مهدویت آینده پژوهی و انتظار در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این که باور به مهدویت  آثاری در زندگی انسان دارد، عنوان کرد: موضوع مهدویت می تواند یکسری بینش ها و گرایش ها و کنش ها در انسان باورمند به مهدویت ایجاد کند.

مهدویت و امید آفرینی

وی یکی از آثار باور به مهدویت را ایجاد امید و امید افزایی در منتظران ظهور و افراد باورمند به ظهور منجی در پایان جهان دانست و گفت: یقینا نقش امید در زندگی و پویایی انسان در این که انسان از تلاش خسته نشود و به دنبال ایجاد یک تحول باشد کاملا واضح و روشن است.

لطفی ادامه داد: انسانی که مایوس باشد به دنبال تغییر و تحول نیست اما بر عکس انسانی که امید داشته باشد سعی می کند از رکود خود را نجات دهد و تحول آفرین باشد لذا این امید را مهدویت می تواند زنده کند و با اعتقاد به وجود امام زمان و این که این ظهور اتفاق خواهد افتاد و این وعده قطعی خدواند است این بینش در دل انسان های باورمند به مهدویت جان می گیرد و به آینده روشن امید پیدا می کنند.

این استاد حوزه اظهار کرد: انسان هایی که ایمان  و تقوا داشته باشند و ثبات قدم در راه دینداری داشته باشند آینده روشنی را در انتظار دارند و در زمان ظهور به نجات حقیقی دست پیدا می کنند و حاکمیت دینداران را می بینند و چون انسان به این وعده خداوند اعتماد دارد لذا آن امید در دل او زنده می شود و این امید می تواند باعث نجات شود و او را از رخوت و سستی و کاهلی نجات دهد.

الگوسازی مهدویت برای جامعه انسانی در دوران غیبت

استاد مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به این که می‌ توانیم از آنچه که در آموزه های دینی و آیات و روایات در خصوص موضوع مهدویت وجود دارد در راستای ساختن جامعه خودمان در دوران غیبت الگو برداری کنیم، اضافه کرد: اگر چه ما به اندازه امامان معصوم توانایی مدیریت و اجرای برنامه ها را نداریم اما به هر حال در حد توان می توانیم از این برنامه ها استفاده کنیم و خودمان را به جامعه ایده‌آلی که قرار است در دوران ظهور شکل بگیرد در زمینه های مختلف همچون ابعاد اخلاقی و اعتقادی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، مسائل اجتماعی و برخورد با پیروان سایر ادیان، مسائل بین المللی نزدیک کنیم و در واقع از دوران ظهور الگو برداری کنیم.

ظرفیت مهدویت و انتظار در ایجاد تمدن نوین اسلامی

این استاد جامعه المصطفی با اشاره به این که می توانیم از بحث انتظار و مهدویت برای ایجاد تمدن نوین اسلامی استفاده کنیم، اظهار کرد: مهدویت ظرفیت های بالایی برای ایجاد یک تمدن دارد همچنین این نکته را می دانیم که دین اسلام آخرین و کامل ترین دینی است که برای بشر آمده و لذا یقینا در آن ظرفیت های بسیار بالایی برای ایجاد تمدن بشری وجود دارد.

وی ادامه داد: همه ظرفیت ها برای ایجاد یک تمدن در دین اسلام اسلام وجود دارد لذا شما می بینید که پیامبر گرامی اسلام زمانی که مبعوث می شوند بر اساس همین آموزه های دینی یک تمدن ایجاد می کنند.

لطفی تصریح کرد: پیامبر در بین اعراب جاهلی مبعوث می شود در مدت ۲۳ سال که زمان طولانی برای ایجاد یک تمدن نیست، تمدن اسلامی را بر اساس همین آموزه های دینی در جامعه ای ایجاد می کنند که بویی از فرهنگ و تمدن نبردند.

استاد مرکز تخصصی مهدویت با اشاره به این که تمدن اسلام در کنار سایر تمدن ها و بلکه بالاتر از آن ها مطرح می شود، افزود: در آن زمان تمدن ایران و یا روم یک تمدن مطرح در دنیا است و اسلام در کنار این تمدن ها یک تمدن دیگری ایجاد می کند که فراتر از آن هاست و حتی سایر تمدن آن ها از آن تغذیه می کنند.

این استاد حوزه با تأکید بر این که دستورات موجود در آموزه مهدویت بر اساس فطرت انسان ها است و یک امام معصوم رهبری جامعه را برعهده می گیرد، یادآور شد: دین اسلام، دینی فراگیر و برای همه مردم است و بر اساس قرآن رفتارهای بشری را شکل می دهد لذا ظرفیت های ایجاد یک تمدن را دارد چرا که دین اسلام امتحان خود را پس داده و در زمان پیامبر توانست مردمی که در جاهلیت مطلق زندگی می کردند را به یک تمدن برساند حال با توجه به این که در زمان ظهور نه تنها بخشی از ظرفیت های آن بلکه همه آن ظرفیت های موجود در دین اسلام مجال بروز پیدا کند اتفاق عظیمی رقم می خورد.

وی ادامه داد: اگر ما نیز بر اساس این آموزه های مهدویت حرکت و تلاش کنیم یقینا آموزه مهدویت می تواند به ما کمک کند که در دوران غیبت نیز یک بخشی از آن حکومت مهدوی را تجربه و به یک تمدن نوین دست پیدا کنیم.

باور به مهدویت انسان را نسبت به اعتقادات خود محکم و مصصم می کند

لطفی با بیان این که باور به مهدویت به انسان قوت قلب می دهد و انسان را نسبت به اعتقادات خود محکم و مصصم می کند، گفت: وقتی آموزه مهدویت را باور کردید و در دل و جا شما رسوخ کرد به قدرت خداوند ایمان پیدا می کنید و می فهمید که خدواند دنیا را مدیریت می‌کند و اگر چه به انسان اختیار داده اما به هر حال مدیریت دنیا با خداست و اگر به وظایف خود درست عمل کنید خداوند هم برای نجات شما گام بر می دارد.

این استاد مرکز تخصصی مهدویت یادآور شد: همانطور که خداوند می فرماید: اِن تَنصُرُوا اللهَ یَنصُرکُم وَ یُثَبِّت اَقدامَکُم؛ لذا این طور نیست که اگر انسان تلاش کند معلوم نیست که نتیجه بگیرد یا نه بلکه به این معنا است که اگر انسان تلاش کند و دین خدا را یاری کند خدواند هم یاری می‌کند و انسان ها را به نجات و پیروزی می رساند.

وی در پایان با بیان این که انسانی که اعتقاد دارد وعده های خداوند یک روز حتما محقق می شود به امید تحقق وعده های خداوندی که قادر مطلق است در برابر سختی های دوران غیبت صبر می کند، متذکر شد: امام زمان(عج) تکمیل کننده حرکت و برنامه های انبیاء است و آنچه در طول تاریخ تلاش شده همه آن ها در زمان ظهور به ثمر می نشیند و همین مسئله منجر به نشاط و شادابی و پویایی و امید و ایجاد صبر در انسان منتظر و باورمند به مهدویت می شود.

لازم به ذکر است؛ علاقه‌مندان برای شرکت در چهارمین جشنواره ملی مهدویت و کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به وبسایت جشنواره ملی مهدویت به آدرس www.Mahdaviatfes.ir مراجعه کنند.

کلیدواژه‌ها: جشنواره ملی مهدویت چهارمین دوره جشنواره ملی مهدویت سه شنبه های مهدوی


نظر شما :