جوانان چگونه پیشران جامعه مهدوی باشند
آیتالله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با ایکنا از قم، توجه به شاخصههای جوانی را از مهمترین مسائل حوزه جوانان و مهدویت دانست و اظهار کرد: توانمندی و نیرو و امید به آینده از مهمترین شاخصههای دوران جوانی است و او باتوجه به آنها میتواند برای آینده خویش طراحی و برنامهریزی کند.
وی با اشاره به ضرورت شناختن جایگاه ارزشمند جوانی و قدردان فرصتهای این دوران بودن، افزود: عظمت و ارزشمندی جایگاه جوانی نزد خداوند به گونهای است که در روز قیامت، حساب ویژهای از این دوران میکند و یک جوان شایسته از منظر قرآن کریم، هیچوقت یاد مرگ و روز قیامت و حساب و کتاب اعمال آخرت را فراموش نمیکند.
کعبی بیان کرد: تهدیدها و آسیبهای دوران جوانی از جمله تحت تأثیر قرار گرفتن عاطفهها به گونهای که عواطف جوانی ممکن است بر عقلانیت غلبه پیدا کند و یک جوان در دام شیادان قرار بگیرد و جوانیاش را تحت تأثیر قرار بدهد در اثر معرفی الگوهای نامناسب به جوانان، خوشگذرانیهای بیحد و حصر و سیطره یأس و ناامیدی بیش از پیش ظهور و بروز پیدا میکند.
بهترین جامعه برای زیست جوانان، جامعه مهدویتراز است
وی تصریح کرد: شناخت فرصتها و تهدیدهای دوران جوانی، بصیرت و آگاهی و مهارتورزی در عرصههای مختلف به ویژه نقش جوانان در حرکت به سمت جامعه مهدوی از راهکارهای غلبه بر چالشها، آسیبها و بهانههای جوانی است که جوانان باید بر تکیه براین اصول و همچنین آمیخته کردن آنان با تجربههای بزرگسالان، از بحرانها و چالشهای امروز جامعه عبور کنند.
کعبی با اشاره به اینکه آمیخته کردن چرخهای از تجربیات بزرگان با نیرو و توانمندی جوانان لازمه یک جامعه مهدوی و زمینهساز ظهور حضرت(عج) است، اظهار کرد: جوانان میتوانند مشاوران افراد باتجربه و دوراندیش باشند و با بهرهمندی از تجربههای آنان و تکیه بر قوای جوانی خویش، پیشرفتهای چشمگیری در عرصه فردی و عمومی از جمله سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی رقم بزنند.
وی افزود: شناخت استعدادهای جوانان و لزوم توجه و میدانبخشی به آنان و همچنین ضرورت معرفی الگوهای برتر سازنده به جوانان از عوامل هویتبخشی به نقش جوانان در حرکت به سمت ظهور است و همانگونه که امام صادق(ع) فرمود:«النّاسُ مَعادِنُ کمَعادِنِ الذَّهَبِ و الفِضَّةِ؛مردم معدنهایى چون معدنهاى طلا و نقره هستند.» جوانان نیز گنجهای جامعه هستند.
کعبی تصریح کرد: جوانان باید با تکیه بر خودآگاهی، همت، حرکت و برخورداری از بینش، دانش و اندرزهای متعالی هویت خود را برپایه استقلال، اعتماد و اتکا به نفس و برقراری توازن بین خردورزی و عشق و عاطفه بسازند، در چنین شرایطی است که به یک نگاه تمدنی در عرصههای مختلف زندگی فردی و اجتماعی میرسند و میتوانند موتور محرکه و پیشران سازنده پیشرفتها، فرهنگها، تمدنها و به ویژه جامعه مهدوی باشند.
وی ادامه داد: در جامعه مهدوی، بستر رسیدن به پیشرفتهای مادی و معنوی، دنیوی و اخروی و آرمانهای یک جوان برای تحقق عدالت، پیشرفت، فرهنگ و تمدن سازنده فراهم میشود بنابراین بهترین جامعه برای زیست جوانان در مسیر دستیابی به آینده مطلوب، جامعه مهدوی تراز است که میتواند شاخصهای برای رسیدن جوانان به تحقق خواستهها و آرمانهایشان باشد بنابراین جوانان میتوانند هویت خود را آنگونه که شایسته است، برپایه بینشهای جامعه مهدوی رقم بزنند.
نظر شما :